Geluidswal Schiphol onzeker

Nieuwsbericht VROMTotaal, 3 december 2009

Bron: schiphol-nieuws.nlDe aanleg van een geluidswal op Schiphol, die het grondgeluid van de Polderbaan moet verminderen, is hoogst onzeker geworden.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer blijft zeer kritisch over de eis van Schiphol om achter de wal een bedrijventerrein van 50 hectare aan te leggen, bevestigt fractievoorzitter Peter Boerman van collegepartij GroenLinks, een bericht hierover in De Telegraaf. Schiphol stelt de komst van het bedrijventerrein als harde voorwaarde voor de bouw van de geluidswal, de zogeheten ecobarrier. (Redactie: De ecobarrier was het resultaat van een prijsvraag) De 2 kilometer lange en 14 meter hoge uitschuifbare wal van glasvezeltentdoek moet 30.000 Hoofddorpers van vlieglawaai verlossen. De ecobarrier gaat ongeveer 25 miljoen euro kosten.

Fractievoorzitter Boerman vindt dat Schiphol zich erg halsstarrig opstelt. “De luchthaven heeft met de gemeente en de bewoners van Hoofddorp-Noord afgesproken dat zij iets aan het grondgeluid gaat doen. Als zij nu terugkrabbelt, heeft zij iets uit te leggen. Het kan niet zo zijn dat Schiphol zomaar een bedrijventerrein krijgt, terwijl het aantal bedrijventerreinen in de regio juist wordt teruggeschroefd.’’ Ook coalitiegenoot PvdA is tegen de ‘koppelverkoop’ van geluidswal en bedrijventerrein. De gemeenteraad van Haarlemmermeer praat 3 december over de kwestie.

Bron: VROMTotaal.nl

home...