Stille banden in de wintermaanden

redactie, november 2015

In de winterbandencampagne van dit jaar sluit aan bij de campagne "Kies de beste band". Bij de winterbandentest van dit jaar is ook geluid meegewogen als beoordelingsfactor. De beste band is een campagne die zich richt op de automobilist om te kiezen voor veiligere, zuinigere en stillere banden. Door de ontwikkeling van een bandenlabel wordt de afweging makkelijker.

Geen uitschieters geluid

Uit de ANWB test van winterbanden van dit jaar zijn op geluidgebied weinig uitschieters naar voren gekomen. De meeste banden die werden gestest scoorden rond de voldoende. In de categorie 205/55 R16H scoorde 1 merk "goed". En in de categorie 165/70 R14T kreeg 1 merk het label "slecht" opgeplakt.

Afwijkend oordeel

In de totaalafweging werden 3 banden in de categorie banden voor kleine auto's(165/70 R14T) als "slecht" beoordeeld. Eén belangrijke conclusie van de winterbandentest is dat het EU bandenlabel te wensen overlaat. Alle geteste banden hadden minimaal een C label. In de test werden aantal banden als "slecht" beoordeeld. Deze hadden dus geen C-label mogen hebben.Daarnaast kwamen de labelcategoriën die uit de test kwamen niet overeen met het EU label wat de band was toegekend.

 

Bron : ANWB, De Beste Band