Nu ook herrie van fietsen?!

M. van Rubens, 1 maart 2014

Stap eens wat vaker op de fiets. Je wordt er lekker fit van, en anderen hebben ook nog eens geen last van (stinkende) uitlaatgassen. En het is natuurlijk ook nog eens mooi stil, zonder knetterende motor of suizende banden.

Maar niet langer!

De wereld van de geluiddeskundigen heeft nu ook kennis gemaakt met geluidsoverlast van fietsers. Geen schreeuwende of pratende fietsers. Nee, gewoon het geluid van rollende fietsbanden.

Wat is het geval? Er zijn hier en daar goed verstopte plekjes met leuke hellingen om tegenaan te fietsen. Zeldzaam in Nederland, maar ze bestaan. Helaas mag je er niet altijd fietsen, maar zelfs deze geluidsman heeft wel eens lak aan de regels. Een breed klinkerpad met een stijging van meer dan 10% is toch wel erg verleidelijk.

Maar er staat ook een huis langs deze helling. Met daarbij een spiritueel centrum. En dan zijn de rapen natuurlijk al snel gaar. “Je bent al de 20e fietser vandaag.” zucht de bewoonster die net haar huis uit loopt. “Dit is een wandelpad en er staat daar een groot bord dat je niet mag fietsen! En weet je, als die fietsers met hun brede banden naar beneden gaan, dat maakt zo’n herrie, net alsof er een auto langskomt.”

Nu maak je als geluiddeskundige best wat mee: brommers, discotheken, treinen, honden, spelende kinderen, uitgaanspubliek, gepraat in stiltecoupés, schroothandelaren, autoracecircuits… Maar overlast van fietsband-wegdekgeluid was toch echt nieuw.

Dan ga je toch nadenken. En even de SRM1 rekentool op Stillerverkeer erbij pakken. 10 fietsers in de dagperiode per uur, snelheid 20 km/uur (harder gaan is echt gevaarlijk daar), klinkers, afstand tot de woning 10 meter. En, vooruit, we nemen aan dat de fietsers inderdaad evenveel geluid maken als een personenauto. Resultaat?
Lden = 40 dB.

Ver onder de voorkeurswaarde. Maar het is dan ook een stiltegebied en hinder trekt zich weer eens weinig aan van gemiddelde decibellen. Hier lijkt de traditionele wereld van de geluiddeskundigen te stoppen. Want die fietsers zitten in haar hoofd, al vervangt Staatsbosbeheer de klinkers voor experimenteel rubber fluisterasfalt.

Hoewel… stel dat het stillere asfalt na een goed gesprek betaald wordt door de bond van racefietsers, wie weet is het probleem dan wél opgelost. Voer voor psychologen en communicatiedeskundigen. Zoals eigenlijk wel vaker het geval is. En op een volgende mooie zaterdag? Dan springt deze geluidsman toch maar weer op zijn fiets om lekker geluidsoverlast te veroorzaken.