Ruim 5.000 handtekeningen tegen A13/A16

GroenLinks Rotterdam, 7 maart 2014

Ruim 5.000 bewoners hebben de petitie van GroenLinks getekend tegen aanleg van de snelweg A13/A16 ten noorden van Rotterdam. Vooral bewoners van Ommoord, Schiebroek en Hillegersberg maken zich zorgen over de (geluids)overlast die de weg zal veroorzaken.

GroenLinks voert al jaren actie tegen de komst van de snelweg A13/A16. 'De plannenmakers op het ministerie houden totaal geen rekening met de mensen die langs het tracé wonen', zegt fractievoorzitter Arno Bonte. 'Door die snelweg komen duizenden Rotterdammers in de herrie en stank te zitten en worden er duizenden bomen in het Lage Bergse Bos gekapt.'

Rijkswaterstaat organiseert binnenkort een nieuwe ronde 'gebiedstafels' waar bewoners aan kunnen geven hoe ze de weg ingepast willen hebben. 'Maar één vraag wordt daar vergeten', zegt Bonte, 'namelijk of de bewoners de weg uberhaupt wel zien zitten.' Hij roept bewoners daarom op om massaal protest aan te tekenen.

De komende weken halen vrijwilligers van GroenLinks in winkelcentra in Ommoord, Hillegersberg en Schiebroek handtekeningen op tegen de A13/A16. Tegenstanders van de weg kunnen ook digitaal hun handtekening zetten op de website A13A16NoWay.nl. Zodra er tienduizend handtekeningen binnen zijn, overhandigt GroenLinks ze aan verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD).

Bron: GroenLinks Rotterdam, Lees meer over de nieuwe snelweg in het Nieuwsdossier A13/16.