Klachten door nachtelijk heien Amersfoort

Gemeente Amersfoort, 27 maart 2012

De A28 tussen Utrecht en Amersfoort wordt door Rijkswaterstaat verbreed met extra rijstroken (spitsstroken) om de verkeersdoorstroming te bevorderen. Afgelopen weekend waren er werkzaamheden voor de verbreding van het viaduct over de Ponlijn/fietspad Dorresteinseweg. De geluidsoverlast van heien leidde tot vragen en opmerkingen uit de stad.

Ponlijn

Rijkswaterstaat probeert de werkzaamheden die hinder veroorzaken zoveel mogelijk overdag uit te voeren. De werkzaamheden die in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart 2012 plaatsvonden, konden alleen ís nachts worden uitgevoerd in verband met de buitendienststelling van de Ponlijn door ProRail. In de korte tijd moesten veel werkzaamheden uitgevoerd worden, waaronder het heien. Om alleen overdag te kunnen heien was de periode van de buitendienststelling van het spoor te kort.

Informatievoorziening

Omwonenden binnen een straal van ongeveer een kilometer vanaf het viaduct zijn door Rijkswaterstaat geÔnformeerd per brief. Daarin werd ook melding gemaakt van de nachtelijke heiwerkzaamheden. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat een hotelovernachting aangeboden aan de mensen die het dichtst bij het viaduct wonen.

Toelichting

Wethouder Hans Buijtelaar (Mobiliteit) van de Gemeente Amersfoort heeft in antwoord op mondelinge vragen van de fractie van ChristenUnie in de Raad van dinsdag 27 maart een toelichting gegeven. Daarin gaf hij aan dat bij het verlenen van een ontheffing in de toekomst ook eisen zullen worden gesteld over communicatie in een grotere cirkel dan de directe omgeving, bijvoorbeeld door een advertentie te plaatsen. Ook zal de gemeente informatie over werkzaamheden van andere partijen (zoals Rijkswaterstaat) die vragen kunnen oproepen, zoveel mogelijk vermelden op deze website..

Mensen die een formele klacht hebben ingediend, ontvangen nog afzonderlijk bericht.

Bron: Gemeente Amersfoort