Enquête over boetes voor lawaaiige voertuigen

Redactie, 18 februari 2011

Uit een advies van de Advocaat-generaal van het Europese hof blijkt dat lidstaten maatregelen, zoals boetes, mogen nemen bij overschrijding van de geluidimmissie. Dit in verband met een boete van de luchthaven Brussel bij overschrijding van een geluidsbelasting op de grond. Lees hier het artikel in Geluidnieuws hierover.

Geluidnieuws stelde de lezers de volgende vraag: Wat denkt u, betekent dat er ook boetes mogen uitgedeeld tegen lawaaiige trucks of treinen? Hieronder de uitslag van deze enquête.

Lidstaten en immisie eisen

Mogen de lidstaten van de EU ook boetes geven voor lawaaiige trucks of treinen? (48 stemmen uitgebracht)
ja, voor zowel trucks als treinen (42)  88%
ja, maar alleen voor trucks (2)  4%
ja, maar alleen voor treinen (1)  2%
nee, voor geen enkel vervoermiddel (3)  6%

reactie

Geachte redactie,

Ik zag in uw "Enquête over boetes voor lawaaiige voertuigen" dat slechts trucks en treinen worden genoemd.

Ik was verbaasd, maar waarschijnlijk hebben jullie er weinig, of geen ervaring mee. Dus als aanvulling (niet als kritiek) op jullie stukje het volgende. Zeker in de stad worden de trommelvliezen meer geplaagd door knetterende brommers en vooral gepijnigd door absurd lawaaiige motorfietsen en zijn "lawaaiige" trucks en treinen een oase van rust vergeleken met deze lawaaimotoren. Ik stond een keer op Malieveld op iets meer dan 20 m van de dichtst bijzijnde rijbaan van de A12 toen een of andere idioot voorbij knalde met een herrie, waarvan mijn oren echt pijn deden! Dat moet dus een enorm bronvermogen zijn.

Dus wat mij betreft, zeker ook boetes voor andere lawaaivoertuigen en bij voorkeur in beslagnemen en omsmelten, mischien leren ze het dan af.

Vriendelijke groet, Bob Schoutsen, 3 oktober 2011

 


home...