Geen geluidswal langs Polderbaan

Cobouw, 25 februari 2010

Blijkens een artikel in de Cobouw gaat de aanleg van een geluidswal langs de Polderbaan bij Schiphol niet door.  De luchthaven heeft het project afgeblazen, omdat de veiligheid niet is gegarandeerd, zo heeft een woordvoerder bevestigd, alsdus het artikel in de Cobouw.

Eerder berrichtte Geluidnieuws al over deze oplossing voor het grondlawaai van de Polderbaan, dat vooral in Hoofddorp-Noord veel overlast veroorzaakt. Uit een ontwerpwedstrijd kwam een ruim 2 kilometer lang tentdoek langs de Polderbaan als winnende oplossing uit de bus. Die zogeheten ecobarrier van Toine van Goethem zou 7 decibel geluid kunnen tegenhouden. Volgens het artikel in de Cobouw is uit onderzoeken gebleken dat de ecobarrier niet veilig genoeg is. De luchthaven wil met de gemeente en bewoners praten over een andere oplossing om het grondlawaai te bestrijden.

In januari werd de realisatie van de wal al onzeker. Schiphol stelde de komst van een bedrijventerrein als harde voorwaarde voor de bouw van de geluidswal. De gemeente Haarlemmermeer was zeer kritisch hierover.

Extra zuur is het dat in het Jaarverslag van de Alderstafel over 2009, dat is aangeboden aan de Tweede Kamer eind januari 2010, nog staat dat de "geluidswerende voorziening Hoofddorp-Noord" loopt volgens planning.

Google
 

Bronnen: Cobouw, Bijlage bij Kamerstuk 29665, nr. 150.

home...