TNO ontwikkelt antigeluid tegen vliegtuiglawaai

Nieuwsbericht VROMTotaal, 2 november 2009

TNO ontwikkelt een systeem dat omwonenden van de Polderbaan hun nachtrust terug moet brengen. Het systeem past antigeluid toe. Wanneer de motoren van grote vliegtuigen op vol vermogen draaien, veroorzaakt turbulentie grondgeluid. Omdat vliegtuiglawaai een lage frequentie heeft, helpen geluidsschermen niet. 

Het geluid kan echter prima bestreden worden met antigeluid. Dat geluid bestaat uit drukpulsen die soms te horen maar meestal te voelen zijn.  Door de tegendruk verdwijnt het geluid niet helemaal volledig maar wel voor een groot gedeelte.

Er zijn al toepassingen van actieve geluidsreductie bij de bron in bijvoorbeeld uitlaten en aircosystemen. Dergelijke ‘eendimensionale’ geluidsreductie in pijpen is een stuk eenvoudiger dan de ‘driedimensionale’ reductie die in een slaapkamer nodig is. Eén van de voorwaarden voor een goedwerkend antigeluidsysteem is razendsnelle elektronica. Die moet voor het binnenkomende geluid namelijk in no time het anti-geluid berekenen. Die benodigde rekensnelheid is pas de laatste jaren bereikt.

Een tweede voorwaarde betreft doeltreffende algoritmen voor het maken van de juiste berekeningen van het anti-geluid. Ook daarin is inmiddels zoveel vooruitgang geboekt, dat praktijktoepassing mogelijk worden. TNO is in opdracht van Schiphol Group en het ministerie van Verkeer en Waterstaat bezig een systeem te ontwikkelen dat de geluidoverlast met ongeveer 10 dB terugbrengt. Deze reductie betekent dat maar een tiende van het oorspronkelijk geluidvermogen overblijft.

Bron: VROMTotaal.nl

 

home...