Apache helikopters gestart met avondvliegen

Persbericht Koninklijke Luchtmacht, 1 september 2008

Bron: website Koninklijke LuchtmachtApache gevechtshelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen zijn maandag 1 september gestart met het jaarlijks avondvliegprogramma. Als de Cougar en Chinook transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg in het najaar van 2008 naar Gilze-Rijen zijn verhuisd, gaan ook zij deelnemen.

Er wordt in principe iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18.00 tot uiterlijk 23.00 uur gevlogen. De vliegbewegingen vinden vooral plaats in de aangewezen laagvlieggebieden en de directe omgeving van de vliegbasis. Het avondvliegprogramma staat gepland tot medio april 2009. Rond de feestdagen wordt zo min mogelijk gevlogen.

Het avondvliegen is noodzakelijk om de vaardigheid van de vliegers op peil te houden. De training spitst zich toe op alle aspecten die de vliegers voor de huidige missie in Afghanistan nodig hebben, waaronder vliegen met nachtzichtapparatuur en laagvliegen.

Voor geluidshinderklachten kunt u contact opnemen met de Sectie Geluidshinder van de Koninklijke Luchtmacht. Deze is bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800-0226033.

Bron: Website Gemeente Werkendam

home...