Tupolev vlucht leidt tot klachten

DCMR, 10 december 2007

Zondagmiddag 9 december ontving de DCMR meer dan dertig meldingen over een vliegtuig dat vertrok van Rotterdam Airport. De meldingen binnen vanaf 16.40 uur en kwamen uit Schiedam, Delft, Berkel Rodenrijs en Bergschenhoek.

De meldingen gingen over de geluidsoverlast van een Tupolev 134. Normaal gesproken wordt dit type vliegtuig uit het Europese luchtruim geweerd, omdat het teveel geluidsoverlast veroorzaakt. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft deze OekraÔense regeringsvlucht toestemming gegeven om Rotterdam Airport te gebruiken.

De DCMR noteert meldingen over vliegtuiggeluid en geeft deze door aan de Commissie MilieuhygiŽne Luchtvaartterrein Rotterdam (CMLR). De minister van Verkeer en Waterstaat heeft de CMLR ingesteld om voorlichting te geven en advies uit te brengen over het milieu rondom de Rotterdamse luchthaven. De DCMR is adviseur van de commissie.

Procedure

Melden van overlast van vliegtuiggeluidKlachten over het geluid van vliegtuigen in het Rijnmondgebied kunnen bij de DCMR worden gemeld. De DCMR neemt deze meldingen in ontvangst voor de Commissie MilieuhygiŽne Luchtvaartterrein Rotterdam (CMLR - ook wel commissie 28 genoemd). De minister van Verkeer en Waterstaat heeft de CMLR ingesteld om voorlichting te geven en advies uit te brengen het milieu rond het luchthaventerrein in Rotterdam.

Allereerst wordt uw klacht zo goed mogelijk geregistreerd. De klachtengegevens (zonder persoonskenmerken) worden ieder kwartaal aan de CMLR doorgegeven. De commissie bekijkt de klachten in samenhang met andere klachten en eventuele ontwikkelingen en adviseert op basis daarvan, gevraagd en ongevraagd, de minister van Verkeer en Waterstaat. De DCMR heeft geen wettelijke bevoegdheden om zelf bij een (vermeende) overtreding op te treden.

Bron: Website DCMR

home...