Groot onderhoud Zwanenburgbaan verergert geluidsoverlast vliegtuigen

Nieuwsbericht Gemeente Abcoude, 8 juli 2008

In verband met groot onderhoud wordt sinds 23 juni de Zwanenburgbaan niet meer gebruikt. Als alternatief is vooral de Buitenveldertbaan ingezet. Dit heeft gevolgen voor het aantal vliegbewegingen dat boven Abcoude plaatsvindt en dus voor de geluidsoverlast die in Abcoude op kan treden. De Buitenveldertbaan loopt vanaf Schiphol door tot aan Amstelveen (Buitenveldert) wanneer vliegtuigen hier opstijgen of landen heeft dat direct gevolg voor de geluidsoverlast in het omliggend gebied. Ook in Abcouder zijn de gevolgen merkbaar.

Deze maatregel heeft ook tot gevolg dat het testen van het paralel starten tijdelijk wordt onderbroken. Dit is jammer te noemen, want hoewel het veel te vroeg is om definitieve conclusies te trekken kan gesteld worden dat de hinderbeperkende maatregelen die sinds medio maart van kracht zijn vruchten afwerpen. Het lijkt erop dat de geluidsoverlast afneemt.

Naar verwachting duren de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan tot 13 juli. Dan zal de geluidsoverlast in gemeente Abcoude dus weer afnemen.

Bron: Website Gemeente Abcoude

home...