Rotterdam Airport mag lawaaivlucht niet weigeren

Milieudienst Rijnmond, 26 maart 2008

Dinsdag 26 maart 2008, brengt een vliegtuig van de Tsjechische luchtmacht een bezoek aan Rotterdam Airport. Het vliegtuig vervoert de Tsjechische minister van Gezondheidszaken, die een officieel bezoek brengt aan ons land.

Het Tsjechische luchtmacht-toestel is een YAK-40, een driemotorig straalvliegtuig dat, voor wat betreft geluidproductie, wordt gerekend tot een verouderde categorie. Het vliegtuig zal om 08.25 uur lokale tijd landen op Rotterdam Airport en om 17.10 uur vertrekken.

Rotterdam Airport stimuleert het gebruik van de meest moderne vliegtuigen voor vluchten van en naar de Rotterdamse luchthaven. Voor de reguliere vluchten worden zonder uitzondering moderne, en dus uiterst geluid- en emissiearme vliegtuigen ingezet, zoals de Boeing 737-700 en de Airbus A321. Vluchten met vliegtuigen zoals de YAK-40 zijn dan ook een uitzondering.

Het bezoek van het Tsjechische toestel is volgens de geldende gebruiksregels een `overheidsvlucht'. De Nederlandse luchtvaartautoriteiten heeft voor deze vlucht toestemming gegeven. Rotterdam Airport kan en mag een dergelijke vlucht niet weigeren. .

Google
 

Bron: via Nieuwsbank

home...