Merford winnaar Akoestisch Zeilweekend 2007

Frank Elbers (dBvision) frank.elbers@dBvision.nl  en
Bart van Bazel(merford)  Bart.van.Bazel@merford.nl 

Merford heeft het akoestisch zeilweekend 2007 gewonnen. Het weekend is op 15 en 16 september 2007 gehouden in Heeg (Friesland). Door 126 personen van 18 bedrijven in 30 boten is op een sportieve en gezellige wijze gestreden om de felbegeerde wisselbeker. De deelnemende bedrijven in 2007 waren Adviesbureau de Haan, Adviesbureau Nieman, Arcadis, Bosvariant SoundStrategen, Cauberg Huygen, DeltaRail, DGMR, DHV, Dienst Milieu en Bouwtoezicht Amsterdam, Grontmij, Infomil, Innosource, K+ Adviesgroep, Merford, Oranjewoud, Peutz, Provincie Utrecht en Sight. De organisatie was in handen van dBvision.

Zaterdag is de 1e race gewonnen door Peutz met De Prutzers. Deze boot was het snelste op de olympische driehoeksbaan op het Heegermeer. De 2e race op zaterdag is gewonnen door Merford. Na de twee races hebben de akoestici onder het genot van een borrel en een barbecue de banden aangehaald. Tot in de vroege uurtjes werd er vervolgens doorgegaan in de bar/disco van jeudgherberg StayOkay.

Zondag was er naast veel zon ook veel wind. De winnaar van de caférace was Merford. De race bestond uit het verzamelen van punten op en rond het Heegermeer, Groote Gaastmeer en de Woudsender rakken, een gezamelijke lunch op het eiland Langehoekspollen en het zoeken van een akoestisch orakel en het beantwoorden van zijn vragen aan de wal. De aanwezige reddingsboot is tweemaal uitgevaren om twee deelnemende boten van groter onheil te redden. Een boot was omgeslagen en een boot was op lager wal geraakt.

Het zeilweekend is gewonnen door Merford, tweede is Adviesbureau Nieman met Harry en derde is Arcadis met Arcadis 1.

Volgens de geldende traditie zal de winnaar het weekend volgend jaar organiseren. De organisatie van volgend jaar is daarom in handen van Merford. "Wij vinden het een grote eer dat wij het evenement volgend jaar mogen organiseren. Het zal niet makkelijk worden om het succes van 2007 te evenaren, laat staan te verbeteren; dBvision heeft het prima geregeld en daarnaast was ook nog eens het weer perfect!" zegt Bart van Bazel, de schipper van Merford. Merford laat zien dat ze de organisatie niet te licht opnemen: "Op advies van dBvision zijn we direct begonnen met de organisatie van het Akoestisch Zeilweekeind 2008. De eerste gesprekken met een geschikte locatie zijn al in gang gezet, en we hopen hier binnenkort al meer over te vertellen. Vanaf eind november willen we de inschrijving al gaan openen. Houd daarom goed de website www.akoestischzeilen.nl  in de gaten!".

De volledige uitslag en meer foto's van het weekend zijn te bekijken op www.akoestischzeilen.nl.

home...