Grenswaarden geluid Schiphol overschreden

Inspectie Verkeer en Waterstaat, 15 februari 2007

De grenswaarden voor geluid voor Schiphol zijn voor het eerst sinds de invoering van de Schipholwet in 2003 overschreden. Dat meldde de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de handhavingsrapportage Schiphol over het gebruiksjaar 2006 dat loopt van 1 november 2005 tot en met 31 oktober 2006.

Volgens de inspectie zijn de grenswaarden van drie handhavingspunten ten noordoosten van de luchthaven door een toegenomen gebruik van de Buitenveldertbaan in beperkte mate overschreden. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn de problematiek van het parallel starten vanaf Polder- en Zwanenburgbaan (waarbij om veiligheidsredenen een andere startprocedure wordt gevolgd dan oorspronkelijk de bedoeling was) en het eind vorig jaar een aantal keren buiten gebruik zijn van de Aalsmeerbaan wegens het loslaten van de toplaag.

De overschrijding is aanleiding voor de inspecteur-generaal van Verkeer en Waterstaat om maatregelen te nemen. Welke dit zijn is nog niet bekend. De Inspectie heeft hierover een nieuwsbericht uitgebracht.

home...