Kabinet wil 's nachts zelf op Rotterdam vliegen

Redactie, mei 2007

Diverse media berichtten deze maand dat nachtvluchten op Rotterdam Airport verboden zijn - behalve voor ministers, topambtenaren en leden van het koninklijk huis. Dat wil althans het huidige kabinet.

De nachtvluchten zijn verboden vanwege de geluidsoverlast. RTL Nieuws meldt bijvoorbeeld dat de overheid voor zichzelf en voor buitenlandse regeringstoestellen een uitzondering in de wet (Besluit wijziging Aanwijzing Luchtvaartterrein Rotterdam Airport) wil opnemen.

Er is een voorontwerp aanwijzingenbesluit in april besproken met bestuurders in de regio. Deze bestuurders overleggen nu bij hun achterban zoals gemeenteraden wat zij van het voorontwerp vinden.

Minister Eurlings wil hiermee in het definitieve concept aanwijzingsbesluit, dat ter inzage wordt gelegd nadrukkelijk rekening houden. Wat voorligt is zoals de media berichtten dat regeringsvluchten worden geaccommodeerd. Uiteraard moet deze besluitvorming in goed overleg met de regio en bewoners plaatsvinden. Vervolgens wordt het voorontwerp nog getoetst door de commissie MER en buigt de Tweede Kamer zich nog over het besluit.

Bron: diverse bronnen

home...