Akoestiek raadzaal Vlissingen is slecht

Provinciale Zeeuwse Courant,  juni 2007 (samengevat en ingekort)

Volgens een artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant is de akoestiek in de raadzaal van de gemeente Vlissingen bar slecht. April dit jaar zijn metingen verricht.

Volgens wethouder T. Verhage in de PZC is zij geschrokken. Aanpassing vergt volgens haar een esthetisch ingrijpende verandering van de zaal. Zij plant daarover een gesprek met de architect, Wytze Patijn.

De verbouwing van het stadhuis heeft 21 miljoen euro gekocht. Het gebouw is in november 2004 heropend. Sindsdien zijn er in de raadzaal geluidproblemen. Vaak staat de geluidsinstallatie te zacht en zijn discussies nauwelijks te volgen. Als de installatie harder staat, gaat het geluid rondzingen.

De wethouder is er inmiddels achtergekomen dat de oorzaak voor twee derde ligt aan de akoestiek, dus niet aan de geluidsinstallatie.

Commissieleden reageerden geschokt. De vooraanstaande architect wist toch dat dit een raadzaal werd en dat het hoofddoel van deze zaal is om discussies te voeren, vond M. de Zwarte van het CDA Verhage neemt de architect in bescherming, omdat ook de gemeente betrokken was bij de verbouwing.

De verbouwing is gerealiseerd door een samenwerking tussen Patijn, twee projectmanagers en de stuurgroep 'Stadhuis' van de gemeente. De raadzaal is verkleind tot een menselijke maat. 

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant

home...