Amsterdam ArenA ongeschikt voor popconcerten

Redactie, 9 juni 2007

De Amsterdam ArenA is totaal ongeschikt voor popconcerten volgens een artikel in De Telegraaf. Het akoestische probleem kan alleen worden opgelost door het stadion af te breken en er een ander gebouw voor in de plaats zetten. Iedere andere aanpassing is duurder. Dat stelt geluidsexpert Marty Brugmans, voormalig lid van de werkgroep die het geluid in het stadion moest verbeteren, in De Telegraaf.

Brugmans, hoofd techniek van de popgroep Bl°f, verbaast zich niet over de massale kritiek op het concertgeluid in de Arena. Begin juni postten vele bezoekers van "Toppers in Concert"  hun ervaringen op de website van De Telegraaf. De Toppers, RenÚ Froger, Gerard Joling en Gordon waren niet goed hoorbaar, vooral door het slechte geluid op de tweede ring van de ArenA. Door een technische storing was geen woord van de Toppers te verstaan. De zangers hebben hun excuses aangeboden. Teleurgestelde bezoekers krijgen mogelijk compensatie. "Vanaf het moment kort na de opening tot kort voor het begin van de pauze blijkt het geluid zeer slecht te zijn geweest", aldus een verklaring op de websites van de zangers. Na de pauze bleek het geluid een stuk beter, maar sommige bezoekers waren toen al vertrokken.

Ook honderden bezoekers van eerdere grote concerten meldden zich met dezelfde klachten over de ArenA.

In 2006 is voor een bedrag van 1,4 miljoen euro de akoestiek aangepast. Duizenden vierkante meters absorptiedoek werden aan het dag gehangen en er is een nieuw geluidssysteem ge´nstalleerd.

Lage tonen

Dat de ArenA een galmbak blijft erkent Brugmans in de Telegraaf. Bezoekers moeten het mindere geluid maar op de koop toe nemen, want een stadion is geen theater is. Zie het maar als een leuk uitje, meer niet. De leiding van Amsterdam ArenA wilde geen commentaar geven tegenover de Telegraaf.

Bronnen: de Telegraaf en Blik op Nieuws

home...