Goede naleving op luchthaven Maastricht

IVW, 18 augustus 2006

Het vlieggedrag op het luchtvaartterrein Maastricht gedurende de eerste helft van het gebruiksplanjaar 2006 stemt de Inspectie Verkeer en Waterstaat tevreden. De inspectie toetste onder meer de naleving van de in dit plan omschreven gebruiksvoorschriften. Het gebruiksplanjaar 2006 startte gelijktijdig met de aanvang van het winterseizoen op 1 november 2005.

Er zijn geen onrechtmatige vluchten in de nachtperiode en geen onrechtmatige vluchten van vliegtuigen - niet voorzien van de juiste geluidscertificaten - geregistreerd. De inspectie constateerde geen overtredingen bij circuitvluchten, waarbij piloten oefenen in starten en landen. Zes luchtvaartmaatschappijen zijn aangeschreven in verband met overschrijding van de aangewezen tolerantiegebieden.

De inspectie heeft geen verzoek gekregen van het klachtenbureau van de zogenoemde Commissie 28 om een specifieke controle uit te voeren naar aanleiding van klachten over de naleving van het Handhavingsvoorschrift.

Rapportage over de geluidsbelasting door vliegverkeer volgt in de rapportage van de inspectie over het derde kwartaal. De exploitant van de luchthaven verzorgt de geluidsbelastingberekening en levert de resultaten hiervan aan bij de inspectie.
 

Bron: IVW

home...