Maastricht Aachen Airport: lawaaiige hulpvluchten liefst overdag

Maastricht Aachen Airport, 29 maart 2005

Maastricht Aachen Airport heeft met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat nieuwe afspraken gemaakt over de toelating van hulpvluchten met Ilyushin 76. Voortaan wordt in de speciale vergunningen die het Ministerie voor de vluchten afgeeft, een bepaling opgenomen dat vr de definitieve planning van de vlucht met de luchthaven overleg plaatsvindt over dagen en tijdstippen waarop de vlucht zal worden uitgevoerd.

MAA is van mening dat aan hulpvluchten zoveel mogelijk moet worden meegewerkt, maar dat vluchten met lawaaiige vliegtuigen als de Ilyushin 76 zoveel mogelijk overdag moeten plaatsvinden en zo weinig mogelijk in het weekend. Op deze manier probeert MAA om vermijdbare hinder te beperken. Daarnaast probeert de luchthaven vooraf een persbericht uit te brengen om de omwonenden te informeren.

Aanleiding voor de nieuwe afspraken zijn twee vluchten met de Ilyushin 76 op 25 en 28 maart. Daarover zijn veel klachten binnenkomen. Het betrof vluchten in opdracht van Artsen zonder Grenzen met medicijnen voor Darfur, die op zeer korte termijn werden aangekondigd. De vlucht op maandag 28 maart vertrok om 20.53 uur. Dat was later dan gepland vanwege zogenaamde slotbeperkingen op een luchthaven onderweg naar Darfur, waar een tankstop gemaakt moest worden.

Bron: via Nieuwsbank

home...