Landingen tot 24.00 uur op Rotterdam Airport

Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 2 augustus 2004

Vliegtuigen mogen voortaan tot 24.00 uur landen op Rotterdam Airport. Dat heeft staatssecretaris Schultz besloten. De ruimere openingstijd is gunstig voor de economie en zal niet gepaard gaan met meer geluid.

De openingstijd van Rotterdam Airport wordt aangepast op verzoek van de luchthaven en de gemeente Rotterdam. Uit onderzoek blijkt dat de ruimere openingstijd gunstig is voor de economie en de werkgelegenheid in de regio.

De verruiming met een uur betekent volgens Schultz niet dat de totale hoeveelheid geluid zal toenemen. Het jaarlijks toegestane maximum aan geluid blijft hetzelfde. In de berekening voor het totale geluid tellen de vliegtuigen die tussen 23.00 en 24.00 uur landen, tien keer zwaarder mee. Dat betekent dat voor elk vliegtuig dat tussen 23.00 en 24.00 uur landt, het jaarlijkse maximum aan toegestaan geluid eerder wordt bereikt. Ook moeten deze vliegtuigen van een 'stil' type zijn.

Het aanpassen van de openingstijden van Rotterdam Airport is op verzoek van de luchthaven en de gemeente Rotterdam. Uit onderzoek blijkt dat verruiming gunstig is voor de economie en de werkgelegenheid in de regio. Zo wordt verwacht dat verschillende vliegmaatschappijen meer interesse zullen hebben om diensten van Rotterdam Airport aan te bieden.

Bron: Persberichten van www.regering.nl en het ministerie van Verkeer en Waterstaat, www.minvenw.nl 

home...