Akoestisch zeilen 2003 gewonnen door DvL

Annemarie van Beek, AEA Technology Rail, 24 september 2003

Dit jaar is het Lauwersmeer opgeschrikt door het 7de akoestisch zeilweekend. Ruim 140 deelnemers trokken naar zeilschool "De Lauwer" in Lauwersoog. Tientallen polyvalken zijn uit Friesland “overgevlogen” om deze ontmoeting van 32 boten met hun bemanning mogelijk te maken.

Traditiegetrouw werden op zaterdag 2 races gehouden. Deze eerste race werd gewonnen door een nieuwkomers in de akoestische zeilmarkt: Milieudienst Gemeente Groningen. "Femma betaalt (al dan niet)".

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de tweede race. Dankzij een unieke bootwisseling konden (gebrek aan) prestaties niet aan de boot worden toegeschreven. De “Duikboot” van Dorsserblesgraaf greep de tweede kans.

Na deze prachtige strijd op het water trok ieder weer naar De Lauwer huiswaarts om alles te verwerken onder het genot van een borrel. En onder een prachtig ondergaande zon, kon er genoten worden van een heerlijke barbecue.

Nadat 's morgens gebleken was dat de nachtelijke verliezen beperkt waren, werd begonnen aan de dag met het thema "Man op het wad". Een Duitse zonderling, Martin, leeft in de natuur in het Lauwersmeer en op het wad en schuwt alle contact met mensen. Informatie over die Martin moest worden verzameld uit flessenpost en onderling te verhandelen enveloppen met vragen en antwoorden. En Martin zelf moest worden gezocht. En dat alles zeilend uitgevoerd. Ook dankzij het mooie weer, was dit weer een prachtige dag.

In de namiddag kon het resultaat van het eindklassement bekend gemaakt worden. Door consequent onopvallend, maar wel hoog te eindigen in alle race- en spelelementen, werd de boot “dvl ers” van DvL de winnaar van het akoestisch zeilweekend 2003. Aan hen de eer om voor volgend jaar weer een fantastisch zeilweekend op te zetten!

Een uitgebreider verslag volgt nog op de website www.akoestischzeilen.nl  Deelnemers die daarin ook nog hun ei kwijt willen of hele mooie foto’s willen delen, wordt verzocht hun relaas te mailen naar zeilen@nl.aeat.com. Vanaf half oktober is dan het complete verslag beschikbaar, zodat iedereen volop inspiratie voor het volgend jaar op kan doen.

home...