Eversdijk voorzitter commissie deskundigen vliegtuiggeluid

Ministerie van Verkeer en Waterstaat,

Het Eerste Kamerlid H. Eversdijk gaat de nieuwe commissie deskundigen vliegtuiggeluid leiden. Dit heeft staatssecretaris Schultz van Heagen woensdag aan de Tweede Kamer gemeld. Eversdijk volgt professor Berkhout op die in december zijn functie ter beschikking stelde (lees hier het artikel over het vertrek van Berkhout; redactie)..

CDA-senator Eversdijk, voormalig Tweede Kamerlid, gedeputeerde en dijkgraaf, is gevraagd vanwege zijn ruime bestuurlijke ervaring. ‘Dit is van belang omdat bij de uit te voeren werkzaamheden de relatie met de gemeente en provincie rond Schiphol een belangrijke rol speelt’, zo schrijft staatssecretaris Schultz van Haegen in een brief aan de Tweede Kamer. ‘Het gaat hierbij om aandacht voor het bestuurlijk draagvlak bij het ontwikkelen van voorstellen.’

Vice-voorzitter is dr. Ir. B.M. Spee, voormalig directeur van het Nederlands Laboratorium voor de Ruimtevaart en nu president van Dutch Space. Voor de overige commissieleden wordt eveneens gezocht naar mensen met technisch wetenschappelijke deskundigheid op het gebied van vliegtuiggeluid.

De nieuwe commissie zet het werk van de oude commissie met dezelfde opdracht voort en zal:

Voor de voorstellen van de commissie gelden de volgende uitgangspunten, die overigens ook aan de vorige commissie zijn meegegeven (brief aan Tweede Kamer van 20 september 2001):

politieke benoeming?

Volgens een artikel in NRC Handelsblad, is GroenLinks furieus over vooral de benoeming van Eversdijk. Volgens kamerlid Duyvendak gaat het hier om een politieke benoeming, bedoeld om het probleem van de geluidsoverlast te smoren.

Bronnen: Website ministerie van Verkeer en Waterstaat, www.minvenw.nl , artikel in NRC Handelsblad, 2 april 2003
Op de website van de Eerste Kamer kunt u een biografie van Eversdijk lezen.

home...