Vlaamse Alliantie: "nachtvluchten worden gespreid... over Vlaams-Brabant"

Nieuw-Vlaamse Alliantie, 8 juli 2003

De Nieuw-Vlaamse Alliantie reageert verontwaardigd op de regeling die het formatieberaad heeft getroffen voor de nachtvluchten (In BelgiŽ wordt momenteel een nieuw paars kabinet geformeerd, redactie). In plaats van een volledige spreiding, zoals opgelegd door het Hof van Beroep, krijgen de inwoners van de Noordrand iets minder en de inwoners van Oostrand meer geluidshinder. Onder Franstalige druk blijft Brussel opnieuw gespaard.

De zoveelste Ďstudiesí over de geluidshinder boezemen de N-VA weinig vertrouwen in. Terwijl het formatieberaad nog volop vergaderde over de dag- en nachtvluchten, kregen de procederende inwoners van de Noordrand gisteren een deurwaarder op bezoek met de melding dat de federale regering in cassatieberoep gaat tegen het arrest van het Hof van Beroep. Kan iemand zeggen waarom de federale regering het spreidingsarrest wil vernietigen wanneer diezelfde regering belooft dat alle dag- en nachtvluchten gespreid zullen worden en het arrest dus nageleefd zal worden?

Premier Verhofstadt beloofde enkele weken geleden nog, bij de bekendmaking van het arrest van het Hof van Beroep, dat de regering zeer snel zou ingaan op het bevel tot volledige spreiding van de dag- en nachtvluchten.

Vandaag voert zijn regering een proces tegen de inwoners van de Noordrand met het geld van de Vlaamse belastingbetaler.

De N-VA eist dat de uitspraak van het Hof van Beroep onmiddellijk wordt uitgevoerd, zoals het een democratische rechtstaat betaamt. Toegevingen doen aan de Franstaligen om een rechterlijke uitspraak na te leven, is volstrekt surrealistisch.

Bronnen: website N-VA, http://www.nv-a.be 

home...