Symposium: De toekomst van Duurzaam Vliegen

Flevo Forum Netwerk, Rotterdam/Lelystad, 16 oktober 2001

De GBD Group organiseert in samenwerking met het Flevo Forum Netwerk en Stichting Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol op 23 oktober in Lelystad een lucht- en ruimtevaartsymposium. Dit symposium, dat onder voorzitterschap staat van Benno Baksteen van het Platform van de Nederlandse Luchtvaart, staat in het teken van Duurzaam Vliegen. Onder de speciale gasten en sprekers van dit symposium bevindt zich ondermeer een speciale delegatie Russische Kosmonauten van de Technische Staatsuniversiteit te Moskou en het N.E. Bauman Instituut te Dmitrov.

De lucht- en ruimtevaartwereld wordt gekenmerkt door grootschalige veranderingen. De roep vanuit de samenleving om aanpassing op het gebied van milieuvervuiling, geluidshinder, ruimtebelasting en veiligheid blijven ook niet uit. Maar in hoeverre wordt er daadwerkelijk aandacht besteed aan de problematiek van de duurzaamheid in de lucht- en ruimtevaart?

Tijdens het symposium komen deze aspecten in ruime mate aan de orde. Echte oplossingen voor echte problemen worden aangedragen. De Russische delegatie bestaat onder andere uit Y.M. Plotnikov, directeur van de Technische Staatsuniversiteit, A.G. Leskov, ruimtewetenschapper, en G.M. Strekalov, veelvuldig ruimtevaarder van bijvoorbeeld het ruimtelaboratorium MIR. Naast de speciale Russische gasten zullen er vele andere vooraanstaande sprekers uit de lucht- en ruimtevaart sector participeren, zoals Andre Kuipers, aankomend Nederlands ruimtevaarder, Bas van der Peet, directeur Nationaal Ruimte- en luchtvaart laboratorium en Andrew Brown, CFO New Skies Satellites.

Bron: via Nieuwsbank

home...