Bewoners Zwartewaal bezorg om geluid nieuwe spoorlijn

Redactie, 23 December 2015

Inwoners van het dorp Zwartewaal zijn bezorgd over de geluidsoverlast van het aan te leggen Theemswegtracé. De informatieavond georganiseerd door het Havenbedrijf Rotterdam werd door de bewoners druk bezocht, zo berichtten onder andere RTV Rijnmond en de Brielsche Courant.

Zwaar belast

Het dorp Zwartewaal heeft momenteel al de nodige herrie te verduren. Naast windmolens is er ook de overlast van de N57. Ook het industriegebied van de havens van Rotterdam veroorzaakt in het dorp een hoge geluidbelasting. De wettelijke geluidnormen worden regelmatig overschreden. Het nieuwe goederenspoortracé komt daar over enkele jaren ook nog bij.

Inspraak

De leden van de dorpsraad stonden niet negatief tegenover de informatieavond georganiseerd door het Havenbedrijf. Naar hun ervaring staan ProRail en het havenbedrijf open voor suggesties. Volgens het havenbedrijf was de informatieavond belangrijk om het dorp te laten zien wat de plannen waren en te horen wat er speelde. De dorpsraad en de bewoners hebben zich voorgenomen zienswijzen te zullen indienen tegen de plannen.

 

Bron 1: RTV Rijnmond

Bron 2: Brielsche Courant

Link: Project Calandbrug