Door kinderen gehinderd stel doet aangifte tegen gemeente

Redactie, april 2015

Een stel uit Hengelo heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrift, verduistering en obstructie van de rechtsgang tegen de gemeente Hengelo en een aantal ambtenaren van die gemeente, zo schrijft RTV Oost.

Toen het stel in 2002 hun huis kocht dachten ze samen gelukkig oud te kunnen worden. Maar de komst van een kinderdagverblijf voor gehandicapte kinderen, pal naast hun huis, veranderde de zaak. "Extreem hoge en harde geluiden die door merg en been gaan", zo omschrijven ze het geluid dat de zwaar gehandicapte kinderen maken. "Geluiden waar we maar niet aan kunnen wennen." Ze begrijpen niet waarom de gemeente Hengelo de komst van het kinderdagverblijf heeft toegestaan.

Onverkoopbaar

Van hun woongenot is na vijf jaar vechten tegen de gemeente weinig meer over. Emotioneel hebben ze het moeilijk en ze wonen in huis dat volgens hen zo goed als onverkoopbaar is. Een voorbeeld van wat er volgens hen misgaat: "Ondanks vrijwel totale onverkoopbaarheid wil het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) ons huis toch een WOZ waarde toekennen. De Rechtbank vroeg hoe het GBT een waarde kon toekennen aan zo'n unieke situatie. Antwoord van het GBT was dat in het kinderdagverblijf 80 jongeren zitten, met 160 ouders die allemaal potentieel het huis zouden kunnen kopen omdat 'het prettig is om vlakbij je kind te kunnen wonen'. Dit geeft dus een potentiële, koopmarkt van 160 gegadigden en daarom hebben zij deze waarde toegekend."

Dossier op internet

Als wanhoopsdaad hebben ze het hele dossier op internet gezet en deden ze vandaag aangifte bij de politie tegen de gemeente Hengelo en een aantal ambtenaren van die gemeente.

Bronnen: RTV Oost, Rustig Wonen in Hengelo