Minder geluidsoverlast voor omwonenden Luchthaven Antwerpen

White Wings Europe, 9 juni 2005

De Antwerpse vliegschool White Wings Europe rust zijn eenmotorige vliegtuigen uit met een nieuwe generatie motoren met de bedoeling de overlast voor de omwonenden te reduceren.

Sinds 10 mei vliegt het eerste toestel ‘OO-MMJ’ van het type Cessna 172R terug actief op de luchthaven van Antwerpen waar het ingezet wordt in de training van kandidaat lijnpiloten. Het tweede toestel ‘OO-FTO’ van hetzelfde type wordt terug op Antwerpen verwacht op 17 juni. Beide toestellen werden aangepast door de Duitse firma ‘Röder Präzision’, zij werden uitgerust met een nieuwe generatie motor en kregen een nieuwe schroef.

Uiterlijk verschillen deze toestellen niet zoveel van hun soortgenoten met de oudere motoren, deze vernieuwde Cessna’s 172R kregen 3 composiet schroefbladen in plaats van de klassieke 2 stalen schroefbladen. Inwendig werd de nieuwe Mercedes common-rail dieseltechniek toegepast ter vervanging van de oudere, meer vervuilende avgas motoren.

Deze nieuwe motoren verminderen de geluidsproductie van 93 dB naar 62 dB. Deze daling van 31 dB is zeer duidelijk merkbaar, voor de omwonenden van de luchthaven zijn deze vliegtuigen dan ook een substantiële vermindering van geluidsoverlast! Met de implementatie van deze zuinige, schonere motoren op haar vloot, wil de vliegschool al inspelen op de strengere toekomstige milieunormen.

De vliegschool probeert op haar manier de nodige investeringen te doen om haar steentje bij te dragen tot een leefbare stadsluchthaven.

White Wings Europe werkt samen met de luchthavenautoriteiten en omwonenden aan een optimaal werkende luchthaven, waar geluidssuppressie, economische effectiviteit en ecologische beschouwingen aldus hoog op de agenda staan.

Bron: website Belga Direct Press Releases

home...