Innonoise start Innovatieplatform Rail met bijeenkomst ballastloos spoor

“Ballastloos spoor: stil en goedkoop?!” Dit is het thema van de eerste bijeenkomst van het platform georganiseerd door M+P Ballastloos spoor is een railsysteem dat op dit moment volop in ontwikkeling is. Een variant van dit systeem wordt bijvoorbeeld toegepast bij de aanleg van de HSL-Zuid lijn. De verwachtingen over dit type spoorconstructie zijn hooggespannen: ballastloos spoor moet stiller en goedkoper worden dan het traditionele spoor op een ballastbed. Maar gaat dat lukken?

Om de feiten en de borrelpraat over ballastloos spoor goed te onderscheiden wordt op 22 juni een bijeenkomst van het nieuwe Innovatieplatform Rail georganiseerd bij M+P in Vught. Een groep experts zal op actieve wijze discussiëren over de toekomst van ballastloos spoor in Nederland. Het is de bedoeling dat na de bijeenkomst subgroepen innovaties verder gaan uitwerken.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door M+P Raadgevende ingenieurs onder de vlag van de stichting Innonoise. Deze stichting wil innovaties op het gebied van geluid stimuleren, dus ook in de spoorwereld. Belangrijke spelers op het terrein van geluid en spoorwegen hebben zich verenigd in het Innovatieplatform Rail.

Meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden op de websites www.innonoise.nl en www.mp.nl.

Ard Kuijpers, M+P Raadgevende ingenieurs bv
postadres: Postbus 2094, 5260 CB Vught
bezoekadres: Wolfskamerweg 47, 5262 ES Vught
T: 073-658 9050
F: 073-658 9051
E: kuijpers@db.mp.nl

Joep Dickhaut (namens Innonoise)
De Omloop West 22, 3402 XN IJsselstein
T: 06 2142 1446
E: Joep@DickhautPA.nl

home...