Gedeputeerde Staten Overijssel dreigt milieuvergunning in te trekken

Provincie Overijssel, 11 februari 2003

Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft besloten om pluimveeverwerkingsbedrijf Bouwens in Goor nog tot 1 september 2003 de tijd te geven om aan de milieuvergunning te voldoen. Als in september uit de controlemeting blijkt dat Bouwens de geur- en geluidsnormen nog steeds overtreedt, trekt GS de milieuvergunning van het bedrijf in.

Bouwens kondigde eerder maatregelen aan om de geur- en geluidsoverlast aan te pakken. Die overlast duurt al jaren. Het college vroeg Bouwens daarom vorig jaar om een plan van aanpak. Externe adviesbureaus oordelen nu net als het college dat de geplande maatregelen van Bouwens niet toereikend zijn.

Wel en Wee 

De beslissing van Gedeputeerde Staten is aan Bouwens bekendgemaakt. Afgelopen donderdag is ook de Stichting Wel en Wee, die de bewoners van Goor vertegenwoordigt, op de hoogte gesteld.

De handhavers van de provincie Overijssel zullen het bedrijf de komende maanden regelmatig bezoeken om op de hoogte te blijven van de maatregelen die Bouwens gaat treffen om aan de milieuvergunning te voldoen.

De provincie Overijssel is sinds juni 2001 bevoegd gezag voor Bouwens te Goor. Zij nam deze verantwoordelijkheid over van de gemeente Hof van Twente na een uitspraak van de Raad van State.

Bron: via Nieuwsbank

home...